Sofia Nilsson ny projektchef Smidmek

Smidmek förstärker organisationen

Sofia Nilsson är ny projektchef på Smidmek AB. Företaget, som projekterar, levererar och monterar prefabricerade stål- och betongstommar, befinner sig i ett expansivt skede och förstärker organisationen med ytterligare en projektchef som är stationerad i Göteborg.

Sofia Nilsson har gått den långa vägen inom betongbranschen och kommer närmast från en motsvarande tjänst på Thomas Betong. Hon har tio års erfarenhet av betong- och cementindustrin som totalt sysselsätter närmare 9 000 personer i Sverige.

I uppdraget som projektchef ingår att leda arbetet inom de olika projekten och att ha nära kontakter med leverantörer och beställare. Smidmek, som ingår i Peab Byggsystem, utför även entreprenader inom smides- och tunnplåtsarbeten.

– Det ska bli intressant att få arbeta med alla olika sorters betong, och även med smide och montage, säger Sofia Nilsson, som ser fram emot samarbetet med nya kollegor på kontoret i Göteborg.

– Jag har fått ett gott intryck av Smidmeks ledning och jag är glad över förtroendet att få vara med i det här dynamiska skedet av företagets fortsatta satsningar, säger hon.

Jonas Celander, avdelningschef för Smidmeks region väst, är väldigt nöjd med rekryteringen av ny projektchef.

– Att ha Sofia Nilsson på plats innebär en viktig förstärkning av vårt lag, säger han. Hon har bred erfarenhet av branschen och kommer att starkt kunna bidra till att Smidmek når sin fulla potential.

Smidmek har kontor i Eslöv, Göteborg och Stockholm. I Eslöv och Göteborg finns även verkstäder för tillverkning av stålelement. Sofia Nilsson tillträdde sin nya tjänst den 24 februari.