Smidmek monterar hus till stadsmässa

Den 30 maj till 3 juli arrangeras stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg. Mässan har ett stort fokus på hållbarhet och Smidmek har monterat en mindre byggnad på Peabs aktivitetsområde i Oceanhamnen.

Byggnaden utgör en del av Peabs monter, Peab Land med tillhörande trafikskola för barn. I trafikskolan får deltagarna trampa runt i ett landskap med olika pedagogiska aktiviteter där barnen och deras föräldrar får lära sig om både trafiksäkerhet och olika aspekter av hållbarhet.

– Tanken är att Peab Land på ett lekfullt sätt bland annat ska visualisera hela kedjan från materialförsörjning till färdigt boende. Vår byggnad representerar den färdiga produkten, säger Peter Olofsson, projektchef på Smidmek.

Smidmeks byggnad, som även kommer att användas till förvaring, har monterats på plats och består av ECO-Prefab från systerbolaget Byggelement. Betongelementen innehåller en lägre andel cement och därför är en mer hållbar lösning än konventionell betong. Produkterna har gjutits i Byggelements fabrik i Ucklum och efter mässan skänks byggnaden till Helsingborg och stadens permanenta barntrafikskola på Fredriksdal.