Komplett stomentreprenad från Smidmek när Täby storsatsar på 1 400 nya bostäder

Täby kommun storsatsar med cirka 1 400 nya bostäder i stadsdelen Roslags-Näsby. 74 av lägenheterna byggs med Smidmek som stomleverantör.

När byggbolaget Kvalitetsbygg nästa år uppför Torghusen i stadsdelen Roslags-Näsby anlitas Smidmek för en komplett stomentreprenad. Projekteringen är redan i gång och kommer att följas av tillverkning, leverans och montage.

– En av utmaningarna med projektet är den korta tiden vi har att montera. Det beror på vi måste samordna med många andra aktörer i det här omfattande byggprojektet, säger Nawar Sabra som är projektchef på Smidmek.

Totalt kommer Smidmek att leverera cirka 7 500 kvadratmeter plattbärlag samt väggar, balkonger och stål- och betongpelare.

– Kvalitetsbygg är en bra samarbetspartner och vi har kunnat hjälpa dem att hitta en stomme de är nöjda med. En av Smidmeks styrkor är att vi kan erbjuda kunden flera olika tekniska lösningar. Om allt går som planerat kommer vi även att bygga ett garage tillsammans i samma område, säger Hamed Rezai som är biträdande projektchef.

– Vi har valt en stomleverantör som lever upp till våra förväntningar när det gäller transparens, relation och förståelse för hur man tänker på hela affären ihop med sin beställare, säger Martin Bernsten, operativ chef på Kvalitetsbygg.

Bostadsrätterna i Torghusen är Svanenmärkta och klara för inflyttning i september 2023.