Hallå där Ebba Nielsen - ny entreprenadingenjör på Smidmek!

Smidmek har anställt Ebba Nielsen som ny entreprenadingenjör i region väst. Ebba har studerat programmet Ekonomi och produktionsteknik på Chalmers och tog examen i juni. Utbildningen kombinerade tekniska och naturvetenskapliga ämnen med kurser i industriell ekonomi, logistik och arbetsorganisation.

Välkommen, varför lockade Smidmek?
– Jag fick upp intresset för byggbranschen under mitt sista år på Chalmers och ville testa något nytt och utmanande. Smidmek är ett expansivt företag i branschen där jag ser att det finns alla möjligheter att utvecklas.

Vad ser du mest framemot?
– Just nu är det en intensiv och lärorik tid och varje vecka lär jag mig nya saker, träffar nya kollegor och upptäcker branschen. Det ger mig mycket erfarenhet och leder mig förhoppningsvis till dagen då jag är redo att vara mer självständig i mitt arbete och kan ta mig an att räkna på ett projekt själv, något jag ser mycket fram emot!  

Vad är roligast med att vara entreprenadingenjör?

– Variationen på arbetet passar mig bra. Jag gillar att jobba med siffror och detaljer, men även den sociala biten man får genom kontakt med kunder, leverantörer och kollegor i branschen. 

Vilka blir dina huvuduppgifter?

– Som entreprenadingenjör räknar jag på projekt som vi får in förfrågningar på, detta resulterar i en kalkyl som utgör underlag för det anbud som sedan skickas till kunden.  

Peter Alriksson, vice vd, gläds åt nyanställningen.
– Ebba är en bra förstärkning i region väst och ersätter David Sörensen som tar ett kliv uppåt i organisationen och blir biträdande projektchef. Det är alltid kul att se medarbetare växa och ta på sig nya ansvarsområden och David är definitivt redo för det här steget.