Smidmek storsatsar i väst - rekryterar för ny chefsroll

Från och med 1 februari kliver Henrik Andersson in som ny avdelningschef på Smidmek. Rekryteringen hänger samman med Smidmeks stora expansionsfokus i västra Sverige. – Henrik Andersson har erfarenhet från en rad ledarroller, något som är viktigt för oss när vi växlar upp, säger Peter Alriksson, vice VD på Smidmek.

Smidmek levererar och monterar prefabricerade betong- och stålstommar över hela Sverige. Nu växer bolaget när en rad nya bostadsprojekt ligger i pipeline. I projekten kommer Smidmek att samarbeta med byggjättar som Skanska, Peab och Brixly.

Henrik Andersson adderas till den nuvarande arbetsgruppen och ska axla rollen som avdelningschef. Närmast kommer Henrik Andersson från Contiga.

– Utöver kärnaffären, som jag brinner för, ser jag mest fram emot att få lära känna, utveckla och motivera mina medarbetare, säger Henrik Andersson. Genom att skapa ett starkt lag kommer vi tillsammans att kunna fortsätta att leverera stommar i världsklass.

Peter Alriksson är mycket nöjd med rekryteringen.

– Henrik Anderssons kompetens möjliggör att vi fortsatt kan ta marknadsandelar i väst. Vi märker av att behovet växer allt mer, säger Peter Alriksson.

Henrik Andersson har bred internationell erfarenhet från betongprojekt på Barbados, i USA, Turkiet, Haiti, Maldiverna, England och Norge. Han är i grunden civilingenjör från Aalborgs universitet i Danmark och har tidigare i karriären varit VD på Cementum.